New in

Beställde 2 tröjor för 2 månader sedan och äntligen har de kommit! Ska byta ut den med lapparna på armbågarna mot xs för den var lite stor men den andra satt perfekt. Snygga, stilrena och sköna tycker jag! 
 

Ridfilm

Vårt första ridpass. Jättemjuk och fin i munnen och bra steg, men jag kunde inte trava på så mycket och få fram honom så eftersom det var så dåligt underlag och geggigt den andra delen av ridbanan så ja fick rida på en volt. Men jag gillar honom verkligen, tänk lite muskler, styrka och kondition på detta så mmm. Ska jobba honom lite längre och lägre eftersom det blir lätt att man vill plocka upp honom lite och han krullar upp sig lätt. Så det får vi jobba på att komma lite lägre. Och jag vet att jag har fel sitsben i början haha, jag brukar aldrig ha det jag har en vana att kolla det så fort ja börjar trava men nu var jag väll så lycklig över allt annat att jag glömde haha. Inget som skadar 1 gång. Njut av fin hästisen nu :')
 

Otroligt

Vi har genomfört vår absolut första ridpass. Och jag säger bara en sak, jag ångrar absolut inte att jag tog chansningen och köpte hem honom utan att ha prövat. Vilken gudomlig häst, han är såå himla snäll!! Jättelätt och fin i munnen, bra steg och när man rider lätt och ska sätta sig ned i ett steg så bara flyger man upp igen. Ååå alltså jag älskar honom så mycket redan, är så himla nöjd. Sen är det ju upp och ner med unghästar dag till dag i ridningen, men han är min lilla älsklingsbäbis. Riktigt rolig att rida, lyhörd och gick framåt av sig själv. Tog galoppskänkeln jättebra, han är bara riden 3 månader så han är väldigt fin och välriden bara för att vara 3 månader.
 
När man står och pysslar på honom på gården står han bara helt stilla och njuter. Han är lite smal och har inga muskler ännu men det bygger han upp nu när vi börjar träna på 4 dagar i veckan och rider mycket ute i skogen. Film kommer snart!!
 
 

Shoppat

Har shoppat lite nu, behövliga saker. Såsom sadelgjord, padd, sparyer och massa. Behöver bara en sadel nu, ska få testa en imorgon så hoppas jag att den passar! Vi får se, han får ju ha en fårskinnspadd eftersom han inte satt muskler eller så än. Är så himla glad att jag har kunnigt folk omkring mig, och Helena har nu lovat att hjälpa mig så jag hoppas hon gör det också haha! Ska försöka få upp henne på ryggen med tiden ;) Bilder kommer imorgon! 

Djacko♥

Älskar denna bilden ♥♥
Foto: Elin Nordin
 
Han är smal och tanig nu, inga muskler + smal från resan hit. Men det bygger vi upp sakta men säkert. Är så himla glad att vi tog honom även fast jag inte ridit än. Han är så gudomligt snäll och så himla vacker. Fina fina häst. Och jag veeeet, han är smutsig på bilderna men mamma och pappa hade inte kommit med borstarna än så han borstades efter. 

Lycklig

Gick jättebra att få hem honom, han var väldigt spänd och lite rädd i början för den nya omgivningen han kollade runt mycket. Gick med honom lite i paddocken och släppte sedan ut i hagen, han drog någon repa och sparkade och bockade haha. Lycklig stackarn som stått på bussen flera flera timmar, det var ju inte de rymligaste heller. Han är så himla himla fiiiin och trevlig, världens snällaste och finaste blick. Imorgon ska jag longera och promenera en sväng med honom och tanken är att jag ska hoppa upp för allra första gången på lördag. Spännande. Lillkillen. Kameran dog också han knäppa typ 3 bilder .. Men imorgon kommer fler då ska jag knäppa som fan alltså haha.
 
100000 tack världens bästa mamma och pappa ♥
 

Imorgon

Ska hålla mig uppdaterad imorgon, ska ta med kamrisen!! Ni får dock ha överseende med att han lär nog vara lite tunn eftersom han åkt buss enda från skåne + att han redan var lite tunn innan han åkte också. Men det ska vi allt görda upp ;) Bloggar mer då han kommit imorgon, ska försöka sova nu om det går.. 
 
En fin bild på lilla älsklingen från hans nya ägare. Världens finaste ♥
Om ni vill fortsätta följa Fabbis så kolla då in på hennes fina blogg HÄR

Kuuuuuul!!

Nu har Fabian inte varit hos mig på 11 dagar.. Faktiskt så är jag inte ledsen så, för han har hamnat så himla himla bra och jag är så lycklig för det. Kunde aldrig hittat ett bättre hem, han mår som en kung. Och jag hade ju endå ställt in mig på att sälja honom de senaste halvåret så jag var redo när de väll skedde, för jag vill verkligen ha storhäst nu så jag kan utvecklas själv tillsammans med den. 
 
SÅ nu hörrni, jag ska köpa en unghäst. Jag vet vad ni tänker nu, *mennn varför ska hon köpa unghäst?! Bättre att köpa en lite äldre i början och blabla. Jag vet, jag tänkte också så men sedan hittade vi en eller Helena hittade den åt oss så ringde vi på den. Sen for en som vi känner och kollade på den samma dag, eftersom den står i skåne och hon går flyinge så det var så himla snällt! Hon tyckte den var fin, så vi bestämde oss för att köpa den. Ganska vågat och det är en chansning. Men vad jag har hört av hon som hade den och Matilda så hoppas jag det kan bli något bra i framtiden. Man vet aldrig med unghästar lixom, de utvecklas hela tiden så vi får se. 
 
Han heter iallafall Djackofski van het Dennenbos, haha komplicerat namn ... Men min tanke är att kalla honom för Djacko. Han är 4 år, och 164 i mkh. Riden 3 månader men ungefär 6 gånger i veckan och det är mycket för en 4 åring. Men det är väll för de skulle sälja honom, han var jättefin på videon som de filmade då de var och kollade på honom. Mjuk och fin i munnen. Hoppad med ryttare ca 2 gånger, men han såg väldigt stadig ut och vinglade inte alls på.
 
Så nu återstår det att se, har ju trottsallt inte ens ridit honom så det ska bli spännande! Han kommer imorgon (torsdag) på eftermiddagen. ÅÅÅ längtar som en idiot, hela dagen kommer gå sååå långsamt.. Har iallafall inhandlat ett vinrött regntäcke och vinröd/svart grimma+grimmskaft hittils. Ska på fredag och storhandla, han ska ju endå vila imorgon så. Sedan hade jag tänkt att longera på fredag för han hade vilat så får jag se honom också. Plus att vi måste prova ut massa sadlar också, har tänkt mig mörkbrunt men vi får se vad vi hittar. Åååå det kommer bli så kul!! 
 
Här har ni honom. Fast han är mer rödbrun nu på sommaren + att han var klippt där. En liten snygging! 
 

Spännande

Idag har jag inte alls gjort mycket, var hemma från skolan. Började med svenskan som ska vara klar idag men kommer inte hinna det för jag har en historia/samhällsuppgift som ska vara klar imorgon på morgonen. Skjut mig. Nu lämnar vi det, får väll sitta uppe hela natten.. Vi har haft bra tid på oss också, men såklart gör det det sista sekund och jag hatar migsjälv för det.
 
Det kanske kommer hända lite spännande saker här framöver i veckan, så ni får allt vänta likaså jag. Vill inte berätta något innan allt är klart också. Jag längtar kan jag tillägga. Och jag vill bara få min bergmansfond så jag kan åka och sprascha alla mina pengar på hästsaker! Får ta det lite lugnt, måste lägga undan 2 lax innan ja går lös  i butikerna haha. 
 

Hemma

Är hemma från skolan idag, så nu måste jag ta tag i uppgifterna som ska vara klara idag och imorgon. Svenska debattartikel, där jag har valt att skriva om nätmobbning ska vara inne idag. Imorgon ska en uppsats på ca 4-6 sidor vara inne jag har hunnit 1/2 härligt. Så det är bara att sätta igång.. 
 

Mums

Säger bara MUMS på dessa grejer

Ridregntäcke

Något jag kommer att inskaffa är ett ridregntäcke, så det skyddar både sadeln och hästen. Hatar när sadeln blir alldeles blöt och förstörd av allt regn, så för att hålla både häst och sadel torr så kommer jag köpa ett sånt täcke på hööks. Inte för att hästar är gjorda av socker, men sadeln vill jag gärna ska vara i bra skick och det ser så himla sött ut med ett stort regntäcke. Älskar att rida i regn, det är så mysigt bara man har rätt utrustning på. 
 
349 kr Hööks
 
 

Nya äventyr

Nu börjar ett nytt äventyr och ett nytt kapitel i mitt liv, storhäst. Självklart saknar jag Fabian och det är en ponny jag aldrig någonsin kommer glömma. Men jag vet att han har det så himla bra just nu, han mår som en kung och blir mycket väl omhändertagen. Så nu är det dags för mig att hitta storhäst också, som jag väntat nu. wihooo. Har hittat en, vi får se hur det blir med det. Kommer uppdatera om det händer någonting, mamma har ringt osv så sedan får vi se. 
 
Något jag verkligen har väntat på är att shoppa, waaaa!! Ska shoppa en massa massa hästgrejer. Får pengar från en fond nu i slutet av maj, 6200 ligger det på ganska saftigt endå. ;) Så det blir till att lägga undan 2000 och köpa massa hästprylar för resterande. Har redan räknat ut allt jag ska köpa just direkt till den nya hästen och de hamnar runt 4200 peningar. Men det äre värt! Har inte ens räknat in något schabrak i det .. Men jag har ju bara 10000 schabrak så jag får väll börja använda dem, lär ju inte ska tävla på ett tag heller då jag förmodligen köper en unghäst endå. Så jag behöver inte köpa massa tävlingsset, men några nya schabrak ska de trottsallt inhandlas med tiden. Kanske slinker med hem endå. 
 
ÅÅÅÅÅ längtar verkligen tills jag har en egen liten storhäst!!! 
 
Några underbart fina bilder jag fick utav hans nya ägare, han ser så himla nöjd ut ♥

Klubbis

Tävlade klubbis på Catchen igår (lördag). Första utetävlingen och han 3dje hopptävling någonsin. I början var han väldigt spänd på framhoppningen, hästar överallt. Men sedan lugnade han ned sig lite, han har blivit pigg och framåt nu! I början när han kom var han lite småseg och han hade väll inte jättebra kondis heller. Men nu har han börjat fått lite humör och lyssnar jättebra för skänkeln. Vi hoppade 40cm och 50cm. Nolla i båda klasserna, galopperade denna gång också och lite trav emellanåt. Han var så duktig, han tycker verkligen det är roligt nu och han börjar verkligen få självförtroende och känna sig säker i hoppningen. 
  

Tack

Vill tacka den absolut bästaste vän jag någonsin haft, Fabian. Nu är han såld till en helt underbar familj, där han kommer få det toppenbra. Självklart är jag lite ledsen, men eftersom det känns så himla bra där han hamnade så känns det ändå så bra. Vi har haft motgångar som framgångar. I början förstod vi inte riktigt varandra, vi litade inte riktigt på varan. Efter några månader så klickade det, och vi litade på varandra fullt ut. Vi nådde inte de högsta klasserna, men vi lärde oss otroligt mycket utav varandr. Tack för att du gett mig och lärt mig, jag kommer alltid sakna dig. Älskar dig världens finaste Fabian ♥