Djacko

Tänkte skriva lite hur Djacko är att rida tyckte att det kunde vara lite roligt endå, så vet ni vad det är jag får stå ut med dag ut och dag in. ;) Första gången jag red honom så var jag lite smånervös, eftersom jag aldrig hade suttit på honom innan och jag hade rätt så höga förväntningar av vad de jag sett på filmen jag fick. Tycker det kan vara lite halv läskigt att sitta upp på helt okända hästar utan en aning om vad de är kapabla till, men han var jättesnäll även fast han hade stått några dagar + stått på buss ungefär 12 timmar dagen innan.
 
Tillbaka till ämnet, första dagen jag red då så var han helt ok bra framåt han tog hjälperna bra och galoppfattningarna likaså. Han har ganska lätt för att krulla ihop sig så man får passa sig lite med det, han var att han gärna ville göra det första gången. Han har blivit mycket bättre med det, men dock har han lite svårt att komma ned i låg form. Jag travar alltid av i låg form så de ska slappna av och jobba lite med ryggen. Det är jättebra för honom som lätt kan bli kort och ihopkrullad i halsen. Ett tag blev han lite småseg, och trött ganska fort. Men nu lyssnar han jättebra igen och går helt av sig själv, och jag har börjat rida med spö som han har en väldans respekt för. Men i övrigt, han är jättemjuk i munnen och väldigt okomplicerad han gör det inte svårare än vad det är helt enkelt. Jag hoppas han kommer kunna bli något inför framtiden, bara han håller sig borta från skador och sådant onödligt. Men det får vi se då, de blir tiden som får avgöra det. Just nu så tränar vi på, korta och länga först och främst att ta tillbaka några steg och sedan pang framåt. I galoppen så kan han bli lite så att han inte sätter bakbenen inunder sig, men det är ju något som vi tränar. Han är ju trottsallt bara 4 år, det känns inte riktigt som att han är det eftersom han är väldigt stabil och välriden. Ångrar inte en sekund att vi köpte honom iallafall, och även om han kanske inte kommer gå de klasser jag vill i framtiden så gör det inget. Jag har iallafall haft världens finaste och snällaste unghäst som jag kommer att lära mig så himla mycket på.
 
 
 
 

Bad bad bad

Dåligt av mig, jag vet. Jag har bara inte känt för att blogga .. Har inga ideér och bara dåliga bilder, måste tvinga med mig någon utav mina vänner så kan ni få lite bra bilder. De flesta är bara knäppta med mobilkamera, eftersom jag inte orkar ta med kameran och massa. Idag ska jag rida lillpluppen sista gången innan han ska få sin välförtjänta vila innan kvalitén är i slutet på Augusti/början på September. Så vi ska försöka vara med på det, måste anmäla mig snart så jag inte missar det. Och nu babblar jag på om saker som inte ens är intressanta för 5 öre. Måste komma på något roligt inlägg jag kan ge er. Förresten ska bloggen fixas till, den är så himla tråkig just nu ska försöka få till en finare design osv.
 
 

Fin pöjke

Red för Helena idag, han skötte sig faktiskt helt ok. Han har ju börjat gå och tjorva lite ibland med huvudet men då skulle jag bara rida framåt, och idag tog vi upp honom lite så han inte skulle gå så lång. I början gillade han inte det så mycket, då höll han på lite med huvudet men sedan fick han acceptera det och då gick han bra. Kortade upp honom och gjorde halvhalter sedan red jag direkt framåt igen. Det är faktiskt lite svårt, men de är väldigt bra för honom. Måste börja rida med spö också, han blir trött och segar till lite och jag vill inte sitta och banka på honom så han blir skänkeldöv i framtiden. Nej hua, ska köpa ett litet längre spö så jag kan peta till på rumpisen då han inte lyssnar för skänkeln.
 
Elin ska ta kort någondag då jag rider, så bättre kvalité kommer ;)
 

Sommarjobb = Shopping

Som det ser ut just nu så lär jag iallafall ha ett sommarjobb och kommer nog tjäna rätt bra! Och då ska jag verkligen shoppa hästsaker. Sedan måste jag såklart spara också, men jag måste iallafall köpa ett träns. Sedan behöver jag ioförsig köpa lite schabrak, benskydd och pannband. Ååå älskar att shoppa hästgrejer men det bränner ganska bra i plånkan då. Funderar iallafall på någon typ av dyon tränsen, är inne på Dyon Anatomic tycker det är stilrent och snyggt! 
 
 
 
 
 

Måndagsfrippe

 

Mannen

Lillen vilade idag, han var lagomt nöjd efter ha fått gått på bete några timmar. Imorgon ska jag rida honom för Helena, får se hur det går. Ska rida honom omkring 2 veckor till sedan ska han få 3-4 veckors vila, sedan ska jag sätta igång honom så har jag ungefär 1-1,5 månad att träna tills kvalitets som är i slutet på augusti. Måste ställa upp något litet hinder också har inte testat hoppat honom än, spännande! 
 

Djacko film

Jag VET att jag rider lätt snabbt, men då jag sätter mig ned så flyger jag bara upp igen. Måste jobba med styrkan i mina ben, så kan det inte se ut. Han kommer upp i formen lite ibland och blir lite halv lång i halsen, jag låter honom göra det ibland och speciellt i galoppen för han har väldigt lätt för att krulla ihop sig och knäppa av så då är det bättre att rida honom lite lägre och ibland låta honom få komma upp lite då och då för att han inte ska bli som en liten boll. Jobbar också på att lägga ned honom i formen då jag travar av, det har han lite svårt för. Fin killen ♥

I Should Have Bought You Flowers

Foto: Elin Norin
År 2012

Tillfällig header

Kommer en ny header inom kort, har ingen bra än. Ska försöka knäppa en på lilla Jacke snart ♥

Skönast just nu


Bete

Nu har lillkillen fått gå på bete. Han kommer stå där över natten sedan kommer vi flytta honom till hans vanliga hage, sedan tillbaka osv. Så han står några timmar per dag i början så han inte får fång för han äter ganska hetsigt just nu eftersom han tror väll att vi ska komma och hämta in honom stackarn haha. 

Uteritt

Red ut både Catchen och Djacko idag, både skötte sig kanon. Djacko skötte sig jättebra, han är väldigt modig han vet inte vad han ska vara rädd för än haha. Skrittade och travade, var ganska hårt underlag och imorgon ska jag rida i paddocken. Imorgon ska han få sova inne för första gången på sedan han kom hit, han är mycket knortbiten och myggbiten nu lillkillen huga. Så får han stå inne imorgonkväll så hovsrna torkar upp lite också eftersom de är lite lerigt nu efter regnet. 
 

Fulväder

Känns inte riktigt som sommar än, iallafall inte då de är så tråkigt och kallt väder. Fast de är ganska mysigt då det regnar, men inte när man har hästen ute dag och natt. Idag ska jag rida ut en sväng på min lilla bäbis, och jag ska testa regnridtäcket wihoo!!! Tycker de ser så mysigt ut när dom blir inpackiterade sådär haha. Får förhoppningsvis med mig pappa som kan gå med mig, vill inte rida ut helt själv på en 4 åring som har gått ute sammanlagt typ 5 gånger ;) så vill antingen ha en häst med eller en liten pappa så de blir antagligen pappa som får mosa sig med. 
 
Ååå de är nästan så man längtar till varje gång man ska få sitta upp, han är helt underbar på alla sätt. Älskar honom redan, min fina pojke 

Haha


Gosunge