Tävling

 
 
Länk till inlägget HÄR och länk till Chevals hemsida HÄR

Skit

Rubriken förklarar på ett mycket bra sätt hur det gick idag på träningen. 

Vi får lixom inget jämt och bra flyt, det är sällan jag bara kan sitta stilla mot ett hinder och det blir rätt. Det är framför allt att vi inte har jämn galopp. Det blir lite av, på, av, på. Jag vill bara ha för mycket kontroll, och gör det istället bara mycket sämre. Det är tråkigt, när Fabian verkligen har börjat litat bättre på mig nu och hoppar alltid förutom då jag tabbar mig och då stannar han och det är precis det han ska göra också. Blir inte sur på honom då jag känner att det är jag som gör felen, utan jag tar bara om det. 
 
Jag blir så frustrerad och arg då det inte går som jag vill. Jag blir ärligt talat förbannad på mig själv. Han skötte sig jättebra på träningen idag, men nääää då ska jag komma och sumpa allt. somvanligt. Blir så arg, och jag har ett läge där jag vill ha honom på ett ungefär. Det är så att jag tycker inte om att dundra iväg i 190 på en linje, utan tar hellre tillbaka honom lite och lägger tar ett språng extra än vad det ska vara. Jag känner mig tryggare då och det blir att jag vill ha honom i det läget. Jag måste lära mig att kunna galoppera på lite mer speciellt på linjer, inte vara som en liten fegis.
 
Denna träning drar jag ett sträck över, Fabian skötte sig utmärkt ingenting var hans fel. Allt mitt, FY. Usch, jag skäms helt allvarligt för hur jag rider. Det känns som jag bara sitter och drar i honom och sedan kortar för mycket ibland och allt blir bara pannkaka. Sen att det sitter massa folk på läktaren gör inte saken bättre. Måste ju tro att man är nå halv psykfall som rider... Jaja, bara sluta klaga. Gör något åt det istället, tur man har världens bästa häst och tränare iallafall .. ♥
 

Lite shopping

Slutade tidigare idag, halv studiedag skönt. Jag och bästis åkte och shoppade lite på Birsta, kändes bra. Mindre bra när jag shoppade upp alla pengar .. Hittade inte de riktiga jeansen, så fick bli dessa. Men lite liknande iallfall.
 

Träning

Ska på hoppträning nu, uppdaterar då jag kommer hem.
 

Spännande

Imorgon åker vi och hämtar nya ponnyn. Kommer bli superspännande.
 
Fiffiluras eyecatcher heter han, 4 år blir 5 iår. Supermysig och snäll liten kille. Inriden men inte hoppad med ryttare. Löshoppad var han iallafall vad jag minns. Det är alltså Helena som har köpt honom, så ska jag hjälpa till att rida lite också som jag gjorde med Cornette. Så det kommer bli spännande och se vad det blir med denna lilla individ. Tror det kommer bli super, jättefin och mysig häst. Uppdaterar mer imorgon efter vi hämtat honom så får ni möjligtvis se en bild också om jag tar någon såklart. 
 
Just nu får ni nöja er med en bild på mig och Cornette, saknar lilla gingerhästen .. ♥ 

Hoppträning Cornette


Hööks vår kollektion

Säger bara en sak: mums
 
 

Hallå

Förlåt, jag vet .. 
 
Eftersom jag inte bloggat på någon dag så tänkte jag uppdatera er lite om vad som händer. 
 
1. Cornette åkte i fredags till bispgården
2. Det kommer en ny liten 5 årig valack
 
Så nu kommer jag inte skriva mer om fina Cornette .. Kommer sakna henne, hon blev så fin nu på slutet.. Fabian är kvar så vi kunde inte ta henne heller, hon ska åka till en kille som rider till hästar i stockholm. Efter hon vart där kommer hon garanterat kunna gå höga klasser i dressyr. Så sjukt fin häst. 
 
Idag följde jag med och provade nya d-ponnyn, red ut en sväng med hon som ägde honom. Jättemysig liten kille, tror det kommer bli jättebra! 
 
Idag var det även klubbis och Rebecka var med på Fabian och det gick skitbra! Hon hoppade 50cm, jag var lite nervös kan jag tala om eftersom han blir rätt så pigg då man hoppar. Men han var jättesnäll och lyssnade bra när Rebecka tog tillbaka så fint, superduktiga var dom! Sedan hoppade jag 1m, gick kanske inte lika bra då. Fabian var jätteduktig det var jag som klantade till det, as always .. Men så är det. Superponny ♥


Inget stall

For upp till stallet och mockade åt båda hästisarna för att jag och min friend ska plugga hela eftermiddagen/kvällen. De suger... Men det kommer en gästbloggning senare idag så ni får vänta på det!
 


Amazing

Red Cornette idag, hon var helt kanonfin.

Red fram lite i skritt och trav, sedan satte vi på henne en gramantygel så dels för att det skulle bli lättare i galoppen då. Hon har haft lite problem med högergaloppen och fattningarna, antingen blir det korsgalopp eller fel. Så vill hon inte heller gå på volt i högervarvet, hon trycker som tusan ut med bogen och bara far till vänster på öppna delen av volten. Tar tag i yttertygeln och kickar till henne, det är skitsvårt. Så vi har gjort så att vi galopperar längst fyrkanten och sedan kortar av manegen genom att svänga av innan väggen som på en volt det har funkat superbra iallafall idag. Hon var superfin, och jag försökte sätta ihop galoppen lite mer också nu när jag hade gramanen och hon galopperade superbra! Hon kom upp mer och satte lite mer under sig, så jag fick jobba på att sitta ner i sadeln. Hon gjorde ett väldigt bra jobb idag, är nöjd med henne!
 
Med tanke på att hon hade vilat 2-3 månader innan hon kom till Helena, så hon var rätt smal och insjunken vid manken. Men hon bygger på, hon har blivit hundra gånger finare i kroppen så det är kul! Hon har blivit starkare och orkar mer. Så på torsdag så ska jag hoppträna henne för Pia och ser hur det går. Hoppade henne i lördags och det kändes som att poletten ramlat ned en bit till nu, hon börjar förstå mer att hon ska hoppa och inte springa halvt igenom så det är roligt! Spännande att se hur det går på torsdag, får hoppas på det bästa!
 
Ska försöka ordna en liten filmsnutt också :)
 

Sorry

Jag har vart sämst på att blogga, men ja vet inte riktigt vad jag ska blogga om.. Kommer snart en liten gästbloggning av min lilla friend, men annars vet jag inte vad jag ska skriva om .. Var ju bara en som gav förslag av alla er som läser så nu är jag lite tom på förslag igen .. Kom gärna med förslag om vad ni vill se här!
 

Mig själv

Mitt namn är Emelie Hellberg, jag är 17 år snart 18. Jag är väll som vilken annan 17 åring på jorden, eller kanske inte.. Jag bor i staden Sundsvall med min familj och kissekatt. Jag har ridit sen jag var runt 6 år ungefär, spelade även fotboll i flera år men la sedan ned det då laget blev splittrat och jag tyckte ridningen var 1000 gånger roligare. Mina största intressen är väll rindningen och sången. Går runt och sjunger konstant! Jag har nyss köpt en storhäst, Djacko och har haft ponny i ca 3 år innan det. Det finns en presentation med Djacko också. Jag är en sattsande ryttare och vill komma långt, som alla andra. Vi får se hur långt jag och min fina 4 åring kommer. Har 1 år kvar i skolan, efter så vet jag inte riktigt hur jag vill göra. Om jag ska söka till Flyinge eller Strömsholm, eller om jag ska försöka få jobb på ett försäljningsstall eller någon typ av tävlingsstall. Vi får se helt enkelt, men där var en liten presentation utav mig!
 
 

En duktig ryttare

Vad är egentligen en bra ryttare? Hur är man en bra ryttare? Alla har olika tankar och åsikter. Är man bra om man vinner mycket? Är man bra även fast man inte vinner mycket? Är man bra om man har fått kämpat som en idiot med sin häst men inte ännu lyckats ta sig upp, eller om man har kämpat och lyckats tagit sig upp? 
 
Ja. Vad säger man, alla tycker vi olika. En bra ryttare för mig anser jag ska vara en fighter. Inte på ett dåligt sätt, att man blir arg på ponnyn om det är ens eget fel. Utan man kan för mestadels veta vad man själv gjorde för fel, det är upp till 99% ryttarens fel om hästen ex. stannar/springer på sidan vid ett hinder. 99%. Många skyller på hästen "vafan gjorde han/hon" "hästjävel" osv. Men många inser också att man själv kan ha gjort fel, jag tog tillbaka lite för mycket eller jag tröck av alldeles för tidigt. Det är ingen jag pekar ut, absolut inte. Utan varje människa borde tänka efter lite själv, varför stannade/sprang min häst på sidan? Var det jag som gjorde fel eller var den min häst som bara vart lite rädd för något? Varför gjorde den si och så innan man straffar den. För det kanske inte var hästens fel denna gång, eller var det?
 
Man behöver inte vara en bra ryttare bara för att man hoppar högt. Man kan vara minst bra ryttare om man hoppar lågt. Du kan vara precis lika bra och duktig, du kan till och med vara bättre även fast du hoppar mycket lägre. Det spelar ingen roll hur högt man hoppar, man kan vara precis lika duktiga ryttare om man hoppar högt som lågt.
 
Jag kan säga att jag och Fabian har inte haft så mycket framgångar. Vi har tagit oss till LB på 2,5 år, fått någon placering och vinst i Lc. Under de åren så har han dock varit skadad 1 gång också. De första 1,5-2 åren stannade han ganska mycket och det gjorde mig såklart osäker. Så jag var osäker då jag hoppade honom och då vart han även det och stannade. Det är inte förns nu som jag känner att, han har faktiskt börjat lita mer på mig och jag på honom. Jag vet att han stannar inte för att vara dum, han stannar bara då jag gör något fel. Och det tycker jag är helt okej, då får man lära sig att göra rätt tills nästa gång.  Och jag kan se det från en ljus sida även fast jag inte rider så höga klasser som jag önskar så har jag lärt mig otroligt mycket och kan ta med det till nästa häst jag rider så man blir ännu bättre. Jag kan erkänna att jag kan vara lite feg ibland. Och det kan ju på sitt sätt också påverka negativt. Men jag har försökt tuffa till mig lite nu de sista året och försöka skita lite i hur det ser ut, man rider ponny man måste ha lite jävlar annama, och inte tänka så mycket bara rida!
 
En bra ryttare för mig är om man ser sina egna brister och försöker bättra på dem. Och att man aldrig ger upp! Hur jobbigt det än kan vara, känns det som att man ligger på botten det kan bara bli bättre. Se det från den ljusa sidan. Fortsätt kämpa tills du tar dig igenom, iallafall en liten bit då har du vunnit. Man får mycket erfarenheter på vägen, man lär sig mycket. Hur mycket motgångar man än har, men man känner verkligen att det kan gå på något sätt fortsätt. Man får vara arg man får vara helt totalt vansinnig, bara man inte ger upp. Man lägger ner mycket tid, saker man behöver träna på. Det kan gå skit, hur många gånger somhelst. Men bara fortsätt så ska vi se att det kommer bli bättre ju mer man tränar. Om man verkligen vill något och kämpar för det, självklart måste man ha lite känsla och vara duktig på det också så kommer man fixa det. Är man en bra ryttare så kommer placeringarna, vinsterna ja allt på traven. Det kanske går fort, kanske går långsamt? Men med tiden så kommer det visa sig och då kommer du vara bäst!
 
 

Secret

Imorgon (torsdag) kl 14:00 gäller det. Mer får ni inte veta förns möjligtvis imorgonkväll om det går vägen vill säga!! ;)

2012

 
Japp, här ser ni det gångna året. Vi har haft motgångar och även framgångar. Han har gått på sommarbete och vi har spenderat jättemysig tid där. Vi vann Mountainhorse kvalet, trodde inte det var sant när dom ropade ut mitt namn. Så bra var det verkligen inte. Vart så otroligt glad. Han blev klippt, hans päls är så lång. Red lite med graman då jag hade markarbete. Stann/hoppade på sista hindret i omhoppningen för vi kom långt ifrån. Annars hade vi vunnit .. Ja vi har bara myst på också. Men detta sammanfattar väll året litegrann iallafall.