Dagen

Helena skulle testa rida catchen idag, men han var lite pigg så hon ville att jag skulle hoppa upp före. De var bara 2:a gången han var i stora manegen och det var storhästar som red runt där och galopperade, de var lite mycket så han kollade runt lite och var lite spänd osv. Har märkt att han blir lite rädd då man går nära förbi en häst om den travar eller galopperar, eller om det kommer någon bakifrån eller framifrån. Han skyggar undan sig, men det var bra miljöträning iallafall. Dom tog fram bommar sockerbitar och grejer så han fick lite att kolla på. Helena red inget idag utan ska testa på onsdag istället och Imorgon ska jag rida ut honom. Han blir så glad ute. 
 
Rebecka red Fabian idag.
 

Tur

Säger då det, tur man har världens snällaste ponny. Red så jävla dåligt så jag vet inte alls vart jag ska ta vägen. Lc:n gick väll sådär, han var väääldigt lugn Inge stark eller något alls. Men de kändes nästan lite för sakta, och tog de lugnt i omhoppningen red inte precis skiten ur honom ;) så vi fick väll ingen snabb tid alls, men vi kom iallafall 4. Lb:n, jag blir förbannad bara jag ens tänker på det. Är det ens tillåtet att rida så dåligt?!? Framhoppningen kändes lite spänd, det var ponnysar överallt alla galopperade och hoppade. Han vart spänd jag med. På banan var han hur snäll somhelst, jag red som en kratta allvarligt talat och han hoppade. Ja satt och kortade honom in i nästan alla hinder men han hoppade, vi fick ett stopp på näst sista i omhoppningen och de tyckte jag han gjorde alldeles rätt i! Sedan vi runt. När jag gick ut var jag jävligt förbannad på mig själv ville bara syla iväg spöet men sansade mig och gjorde de inte som tur var haha.
 
De känns Inge kul alls när jag gör sådär, nu när Fabian litar på mig och hoppar jämt (då inte jag gör fel) så ska jag sabba allt för honom. Jag blir tokig, påriktigt. Om jag inte slutar att göra sådär snart så går jag fan ner på 80 och tävlar det!!
 

Hoppträning

Hoppträningen vart inställd så hoppadLottie själv. Det var 8 st andra i manegen och kändes lite stressigt. Fabian var jättejobbig i munnen, blev tokig. Så fick ta tag i honom någongång ibland för han lyssnade inte på mig. Hoppningen gick väll inte sådär superba precis. Inget mer att tillägga, laddar om tills lördagskadad fick han nya skor, imorgon ska han duschas och vi ska bygga bana osv. Bloggar mer imorgon! 
 

Tagga

Anmäld Lc & Lb till hemmatävlingen i helgen. Får se hur det går, det är rätt många starter i Lc:n så för att kunna lägga sig på placering gäller det att rida som satan. Haha får se hur jag gör, om jag ens kommer till omhoppning. Men gör jag det så rider jag nog på lite, inte för snabbt och galet utan bara så vi får en bra runda som känns bra. Jaja vi får se, lär väll uppdatera lite under dagen.
 
Sen ska jag jobba hela söndagen på häst ... tur så får jag sitta i dommartornet så slipper jag stå på banan! 

Galoppfattningar film

Tränar lite galoppfattningar, i början vart han lite spänd. Men efter galopperat på lite slappnar han av mer. Vissa fattningar bättre än andra, men han gör det superbra tycker jag. Han fattar galoppen bara bättre och bättre, kul. När jag sitter på tycker jag det känns som att det går fort faktiskt haha, men det ser inte ett dugg fort ut det ser lagom fart ut. Vänstervarvet är lite svårare för han trycker lite inåt, men det jobbar vi också på såklart. Men han fattar nästan vänstergaloppen bättre än höger endå. Visst är han snyggis? Och tänk att han kommer bli ännu snyggare :D
 

Ridpasset

Red Catchen inne i ridhuset idag, i lilla. Han börjar fatta galoppen bättre och bättre nu, man får göra den några gånger i sträck. Det blir bara något springsteg innan och sen tar han galopp, det är bara jobba på. Man känner skillnad bara från förra veckan. Det känns som att han orkar lite mer nu också, bara på ett litet tag. Men han har inte lika mycket päls nu heller, men man känner faktiskt skillnad! Roligt.
 
Jag måste verkligen bli bättre att rida med dressyrsadel, haha. Mina skänklar blir tillbakadragna och jag drar upp knäna. Brukar stå på tå också. Men det är inte lätt att gå från korta läder till jättelånga. Men man sitter jättebra i den dressysadeln, skön faktiskt! Däremot känner jag mig ganska hjulbent då jag hoppar av haha. Bara att träna på! Har tyvärr inte så mycket bilder på honom så det blir samma hela tiden, ska kanske försöka knäppa med systemis i helgen så det blir några snygga bilder med lite kvalité istället för mobilbilder.
 
FIlm kommer imorgon, har ett tidsinställt pågång under förmiddagen :)
 

Fruktsallad

Okej, känner att det har blivit mycket godsaksbilder här på senaste tiden. Äh man lever bara en gång! :D

Perfektionist

Jag är en perfektionist ända ut i fingertopparna. Iallafall inom ridsporten. Jag vill alltid att allt ska vara perfekt, allt ska vara bra och se fint ut. Självklart kan det vara en positiv egenskap att vara perfektionist, eftersom man alltid försöker sträva efter att bli bättre och att allt ska se fint och bra ut. Men det kan även påverka mycket negativt. Det är väldigt sällan, om inte aldrig jag säger att det går bra efter en träning eller tävling. Det finns alltid någonting som jag stör mig på. "Jag kortade honom för mycket där" "Jag hade för höga händer" osv osv. Jag kan aldrig vara helt nöjd, jag kan aldrig säga det gick BRA. Även om det skulle någon gång kännas bra, så skulle jag inte säga det rakt ut. Isåfall skulle jag möjligtvis säga det till mamma, men jag har väldigt väldigt svårt att säga att det gick bra.
 
Jag kan ju inte säga att det gick bra, för tänk om någon annan inte tyckte det såg bra ut? Då kan jag ju inte säga att det kändes bra, för då kan jag ju inte bättre. Jag har väldigt höga krav på mig själv, nästan för höga. För ibland är det inte ens kul, det är inte kul att hoppa en bana. för att jag har så pass mycket press på mig själv Jag vill att ritten ska bli helt perfekt. Jag måste göra allting perfekt och allting bra, för annars är det ju inte bra. Det måste gå klockrent bra. Det är lite jobbigt, för jag ser alltid det dåliga även om 90% av träningen faktiskt gick rätt hyffsat. Då ser jag det dåliga och säger att hela träningen var sådär eller dålig.
 
Men det har endå blivit bättre, förut grinade jag var och varannan träning för att jag tyckte det alltid kändes åt helvete. Kanske för att jag kom fel på några hinder och att vi stannade då. Då gick det åt helvete. Jag måste sluta ta åt mig av allt de sämre som händer på en träning eller tävling. Och istället se de som är positivt så jag kan utvecklas och komma ihåg vad jag gjorde bra just då så jag kan fortsätta med det. För ser jag bara det dåliga så kommer jag inte komma framåt, utan de dåliga jag ser tar över så jag inte vågar eller utvecklas mer. Är det någon mer som är likadan som jag? :) 
 

Fiffiluras eye catcher

"Catchen" är en 5 årig d-ponny valack, 144mkh. Världens snällaste kille, och väldigt tuff och mogen för sin ålder. Han är inte min ponny, utan det är några jag känner som äger honom. När han kom så var han bara löshoppad. Vi har börjat hoppat honom, och jag har även varit med på lite klubbtävlingar. Jag rider väll mest ut honom och hoppar, Helena rider dressyr. Han har utvecklats otroligt mycket sedan han kom, tycker inte ens att det ser ut som samma ponny. När han var liten fick han sadeltvång, men dom som hade honom då tog hjälp och klarade upp det. Så nu är det helt borta, han är som en vanligt liten busponny. Tror detta kommer bli en liten superponny med lite träning.
 

Sommar

Saknar sommaren. 

Semla a la mammo

Har aldrig ätit så goda semlor som idag, mygood. Mammas mästerverk. Jag vet vad ni tror, den ser säkert skitäcklig ut. Men jag kan lova er, det godaste jag ätit.

Prinsen


Snygg svans

Catchen har så jäkla snygg svans, tjock och fin. Älskar tjocka svansar. Dock är den lite spånig på bilden.

Catchen film

Visst är han häftig va? Han ser jätteliten ut, han känns ganska liten. Men han är runt 144cm i mkh men han känns inte stor. Fabian är ungefär 1,5 cm högre än honom. Känns som att han är mycket mycket större, men dom är byggd ganska olika. Tror han kommer bli en riktig superstjärna. Både dressyr och hopponny ska han bli! Något jag stör mig på är min lättridning. Jag rider lätt för fort och snärtigt, måste tänka lugn lättridning. Ser ut som nå tok.

Fabbis

Idag red Rebecka Fabian. Det går så bra för dom, han har blivit så lugn med henne. Dom börjar känna varandra mer och hon hittar allt fler knappar. Imorgon ska jag rida ut honom, hoppas på att skon sitter kvar. Han ska skos på torsdag, hovarna har blivit ganska långa nu och han håller på att tappa ena framskon.